yanlis-sutyen-seciminin-zararlari-bannerYanlış Sütyen Seçiminin Zararları  2Yanlış Sütyen Seçiminin Zararları  3Yanlış Sütyen Seçiminin Zararları  4Yanlış Sütyen Seçiminin Zararları  5

Yanlış Sütyen Seçiminin Zararları

Son dönemlerde tartışma konularından biri haline gelen "Sütyen takmak zararlı mı?", gerek Türkiye'de gerekse Dünya çapında uzmanların farklı görüşlerinden dolayı henüz netleşmemiş bir konudur. Bir kesim sütyen takmanın zararlı olduğunu ve göğüs kanserine yol açtığını savunurken, diğer kesim sütyen takmanın hiçbir zararı olmadığını ve aksine takılmadığı takdirde birtakım problemlere yol açabileceğini belirtmektedir. Ancak net olarak bilinen bir gerçek vardır ki, her kadın göğüs tipine uygun sütyen seçmelidir.


Sütyen seçiminde yapılan başlıca yanlış, kendi bedeninizden daha küçük/büyük sütyenler tercih etmektir. Sizin sütyen bedeninize uymayan daha küçük sütyenler göğüslerinize baskı yapacaktır. Bu durum size verdiği rahatsızlık hissinin yanı sıra göğüsün kan dolaşımını olumsuz yönde etkiler. Ayrıca sütyenin alt kısmında yer alan, balen denilen demirli kısım da baskının etkisiyle göğüse batarak daha fazla rahatsızlık oluşmasına sebebiyet verir. Daha büyük sütyenler tercih ettiğiniz takdirde ise sütyen toparlama ve dik durma görevlerini gerçekleştiremeyeceğinden göğüslerinizin sarkmasına neden olur.

Sütyen Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bedeninizi Öğrenin
Sütyen satın almak için bir mağazaya girdiğinizde satıcının size yönelteceği ilk sorulardan biri "Bedeniniz nedir?" olacaktır. Bunun için eğer bilmiyorsanız gitmeden önce sütyen bedeninizi öğrenmeniz faydalı olacaktır. Birçok kurumsal yerde dilediğiniz takdirde göğüs ölçünüzü alıyorlar fakat kendiniz de ölçebilirsiniz.


Satın Almadan Önce Deneyin

Sütyen bedeninizi biliyor olabilirsiniz fakat farklı markalara veya sütyenlerin kalıplarına göre bedenler değişiklik gösterebiliyor. Bundan dolayı satın alacağınız mağazada öncelikle alacağınız sütyeni denemelisiniz.


Sütyenin Kayışlarına ve Balenlerine Dikkat Edin
Geniş kayışlı sütyenler her zaman daha rahat ve kullanışlıdır. Özellikle büyük göğüslere sahipseniz, ince kayışlar göğüslerinizin ağırlığını taşımayabilir. Bunun dışında, kısa balenli sütyenler sizi rahatsız edebilir. Balenler sütyenlerin içerisine yerleştirilmiş olduğu için denemeden size uygunluğunu anlamanız zor olacaktır.

Göğüs Bedenimi Nasıl Ölçerim?
Bir mezura yardımıyla göğsünüzün hemen altından vücudunuzun çevresini ölçtüğünüzde 75-80-86 vb. sayılar elde edeceksiniz. Bu sizin göğüs ölçünüzdür. Daha sonra ise tam göğsünüzün orta kısmından sırtınızın çevresini ölçün. Bulduğunuz sayıdan, göğsünüzün altından ölçerek bulduğunuz sayıyı çıkarın. Bu sayı size göğüs kabınızı verecektir. Aradaki fark; 12-14 cm ise A, 14-16 cm ise B, 16-18 ise C, 18-20 cm ise D, 20 cm'den büyükse DD. Örneğin, ilk bulduğunuz sayı 85, aradaki fark 17 ise bedeniniz 85B'dir.
 

Share this Post: